El blanqueig dental millora l’aspecte del teu somriure

Blanqueig dental a la Clínica Dental Barrachina

Amb el pas dels anys, les dents van perdent el seu color natural i es van enfosquint. El consum d’aliments que taquen, com el cafè i el vi, o el tabaquisme també poden fer que les nostres dents es vegin menys blanques. També poden enfosquir-se després d’un cop o una lesió interna. Una solució per recuperar un to més clar de les dents i la brillantor del somriure és mitjançant el tractament d’odontologia estètica del blanqueig dental.

“Qualsevol pacient major d’edat amb bona salut periodontal pot sotmetre’s a un blanqueig dental“, exposa el doctor José María Barrachina Díez, de la Clínica Dental Barrachina. “Encara que per una qüestió de fisiologia de la dent, en els pacients joves els efectes seran més visibles que en les persones de més edat”, afegeix.

Com es fa el blanqueig dental?

Existeixen tres tipus de blanquejos dentals: 

  • Blanqueig a la consulta
  • Blanqueig a la llar
  • Blanqueig intern

El blanqueig dental a la consulta “és el que ofereix millors resultats i, al mateix temps, és més ràpid que el que es realitza a la llar”, afirma el doctor Barrachina Díez. “Generalment, el tractament es porta a terme en una sessió d’entre 60 i 90 minuts”, detalla. 

El procés per realitzar aquesta tècnica d’aclariment del color de les dents d’última generació s’inicia retraient els llavis i aplicant un gel protector sobre les genives. A continuació, s’aplica la substància blanquejadora sobre l’esmalt de les dents i es deixa actuar. Passats uns 20 minuts, aproximadament, es retira el blanquejant i es torna a aplicar de nou dues vegades més. En acabar el tractament a la consulta “el pacient ja notarà una clara diferència de color a les seves dents, i durant les següents 24 o 48 hores les dents se seguiran aclarint per efecte del tractament“, explica el doctor.

Resultats del blanqueig dental fet a la consulta
Resultats del blanqueig dental fet a la consulta

En el cas del blanqueig dental a la llar el procediment és diferent. “El pacient ve a la consulta i se li pren una impressió de la seva dentadura per crear una fèrula a mida de les dents a blanquejar”, indica l’odontòleg de la Clínica Dental Barrachina. El pacient omplirà aquest motlle amb una solució blanquejadora i se la col·locarà sobre les dents al seu domicili, deixant-la actuar durant el temps indicat pel dentista. El procés serà necessari realitzar-lo diàriament i els resultats finals seran visibles al cap de dues o tres setmanes.

Finalment, i només en dents que han estat sotmeses prèviament a una endodòncia (tractament popularment conegut com matar el nervi), es pot fer la tècnica del blanqueig dental intern. En aquest cas, es blanquegen des de l’interior, “es buida la part interna de la dent i s’aplica la pasta blanquejant a dins, no damunt l’esmalt”, descriu l’odontòleg, José María Barrachina Díez. Aquest tipus de blanqueig dental està indicat exclusivament per a dents que ja han perdut la vitalitat i s’han enfosquit com a conseqüència d’una lesió interna de la dent.

Té algun dubte? Estem a la seva disposició al +34 93 200 69 77 o a través del correu valero@drbarrachina.com